DKK inkl. moms
{{basketLine.productName}}
DKK inkl. moms:
Total for Kontrakt:  {{basketLineGroup.contractName}}
DKK inkl. moms:

Total for alle kontrakter

DKK inkl. moms:

Din kurv er tom

Denne Privatlivspolitik er sidst opdateret 01.08.2019

Privatlivspolitik for shop.kmd.dk

 

Denne Privatlivspolitik beskriver, hvordan KMD A/S (”vi” eller ”os”) behandler dine personoplysninger efter indførelsen af EU’s Databeskyttelsesforordning (og omtale af artikler nedenfor henviser til EU’s Databeskyttelsesforordning). Privatlivspolitikken er gældende for de oplysninger, som vi indsamler og behandler om dig som bruger af webshoppen shop.kmd.dk og/eller som led i din virksomheds eller organisations brug af shop.kmd.dk. I Privatlivspolitikken kan du læse om, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe vi opbevarer oplysninger om dig m.m.

 

Vores Privatlivspolitik er opdelt under følgende overskrifter:

 

  1. Kontaktoplysninger for dataansvarlig og databeskyttelsesrådgiver
  2. Beskrivelse af behandling af personoplysninger
  3. Cookies
  4. Dine rettigheder
  5. Sikkerhed
  6. Klage til Datatilsynet
  7. Opdatering af denne politik

 

  

1.   Kontaktoplysninger for dataansvarlig og databeskyttelsesrådgiver

KMD A/S er dataansvarlig for behandling af dine personoplysninger. Her ser du vores konktaktoplysninger:

 

KMD A/S

Lautrupparken 40-42, 2750 Ballerup

CVR-nr.: DK26911745

Telefon: +45 4460 1000

E-mail: shop@kmd.dk

 

Vores databeskyttelsesrådgiver kan kontaktes her:

E-mail: privacy@kmd.dk

Ved brev: KMD A/S, Lautrupparken 40-42, 2750 Ballerup, att. ”databeskyttelsesrådgiver”.

 

2.   Beskrivelse af behandling af personoplysninger

Formål med behandling:

Når du eller dit ansættelsessted opretter dig som bruger af shop.kmd.dk, og du anvender shop.kmd.dk, så indsamler og behandler KMD som dataansvarlig nogle personoplysninger om dig.

Vi indsamler og behandler oplysninger om dig for, at vi kan kommunikere og samarbejde om indgåelse/efterlevelse/opfyldelse af aftaler med dig eller den virksomhed eller organisation, du arbejder for, samt for at vi kan efterkomme anmodninger fra og levere services til dig eller den virksomhed eller organisation, du arbejder for. Dette gælder både ved din brug af shop.kmd.dk, køb af varer via shop.kmd.dk og/eller i forbindelse med vores markedsføring over for dig.

Endvidere indsamler og behandler vi oplysninger om din adfærd på shop.kmd.dk for at analysere brugen af vores hjemmeside, optimere brugeroplevelsen og målrette vores kommunikation til dig.

 

Kategorier af oplysninger vi behandler:

Vi indsamler og behandler følgende almindelige personoplysninger:

  • dit navn
  • dit ansættelsessted og dine kontaktoplysninger (virksomhed/organisation og evt. afdeling, stilling, titel, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, EAN og CVR-nummer)
  • dit brugernavn, krypteret password, dine brugerrettigheder og om du er aktiv eller deaktiveret bruger
  • oplysninger om dine ordrer, afbestillinger og køb for den virksomhed eller organisation, du arbejder for
  • om du har tilmeldt/afmeldt dig modtagelse af nyhedsbreve med markedsføring fra os
  • din adfærd på shop.kmd.dk

 

Kilder:

Vi indsamler personoplysningerne direkte fra dig eller den virksomhed eller organisation, som du arbejder for.

Vi indsamler oplysninger om din adfærd på shop.kmd.dk via cookies, som du accepterer på shop.kmd.dk.

 

Behandlingsgrundlag:

Vi behandler dine personoplysninger baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • Når det er nødvendigt for at varetage en legitim interesse for os (artikel 6, stk. 1 (f)). Vi har en legitim interesse i at kunne komme i kontakt med dig, kommunikere og samarbejde med dig om indgåelse/efterlevelse/opfyldelse af aftaler med dig eller den virksomhed eller organisation, du arbejder for, samt efterkomme anmodninger fra og levere services til dig eller den virksomhed eller organisation, du arbejder for. Herunder har vi en legitim interesse i at opbevare dokumentation for vores samarbejde til brug for fakturering og løsning af eventuelle tvister mv.
  • Når det er nødvendigt for at opfylde en aftale med dig, eller for at vi kan håndtere forespørgsler og lignende forud for din eventuelle indgåelse af en aftale med os (artikel 6, stk. 1 (b)).
  • Når behandling er nødvendig for at overholde en retlig forpligtelse for os (artikel 6, stk. 1 (c)). I visse tilfælde er vi retligt forpligtet til at opbevare materiale, hvori dine personoplysninger indgår. Det kan f.eks. være til brug for dokumentation af transaktionsspor og lignende i medfør af reglerne i bogføringslovgivningen.
  • Når du har givet samtykke til at modtage e-mails fra os med nyhedsbreve og invitationer til arrangementer mv. (artikel 6, stk. 1 (a)). Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbreve og invitationer til arrangementer mv. pr. e-mail, ved at benytte afmeldingslinket i e-mail-udsendelserne eller i ”Rediger profil” på shop.kmd.dk. Din tilbagekaldelse af samtykke berører ikke lovligheden af de e-mails med nyhedsbreve og invitationer, som vi har udsendt forud for din tilbagekaldelse af samtykket. Hvis du har givet samtykke til brug af tredjepartscookies, der gør det muligt at udlede personoplysninger om dig, jf. vores Cookiepolitik, så sker sådan videregivelse af oplysninger om dig til tredjeparten på baggrund heraf. Du kan tilbagekalde dit samtykke til brug af cookies i overensstemmelse med vores Cookiepolitik.

 

 

Modtagere:

Vi videregiver eller overlader oplysninger om dig til følgende modtagere

  • den virksomhed/organisation, som du arbejder for, i forbindelse med indgåelse/efterlevelse/opfyldelse af aftaler med virksomheden/organisationen, herunder bl.a. i forbindelse med vores levering, fakturering og ydelse af kundeservice (f.eks. visning af købshistorik).
  • de leverandører og samarbejdspartnere, som vi samarbejder med i forbindelse med indgåelse/efterlevelse/opfyldelse af aftaler med dig eller den virksomhed/organisation, som du arbejder for. Det kan f.eks. være vores leverandører af dine bestilte varer og fragtleverandører. Vi kan også i nødvendigt omfang dele dine oplysninger med vores databehandlere, f.eks. service-leverandører af it-værktøjer.
  • databehandlere, der bistår os med udsendelse af nyhedsbreve (hvis du er tilmeldt nyhedsbreve) og statiske formål
  • vores revision, advokater, eksterne rådgivere
  • tredjeparter: hvis du har givet samtykke til brug af tredjepartscookies, der gør det muligt at udlede personoplysninger om dig, jf. vores Cookiepolitik, så sker indsamling/videregivelse af oplysninger til de pågældende tredjeparter i overensstemmelse med vores Cookiepolitik. Shop.kmd.dk benytter således f.eks. Googles tjenester til statistiske og markedsføringsmæssige formål. Læs mere om grundlaget for Googles behandling af personoplysninger i Googles privatlivs- og persondatapolitik og dine muligheder for administration af dine privatlivsindstillinger på Googles hjemmeside google.com.

 

 

Overførsel til lande uden for EU/EØS:

Enkelte af vores leverandører og serviceleverandører af forskellige it-værktøjer, herunder samarbejdsværktøjer, befinder sig uden for EU/EØS. Det forekommer derfor, at vi deler dine personlige oplysninger med modtagere i lande uden for EU/EØS (tredjelande). Det forudsætter dog, at:

  • det pågældende tredjeland/virksomhed i tredjelandet af EU Kommissionen er vurderet som et land/en virksomhed, der generelt enten via lovgivning eller via andre foranstaltninger sikrer et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau af personoplysninger
  • der mellem os og den pågældende modtager af dine personoplysninger er indgået standardbestemmelser om databeskyttelse vedtaget af EU Kommissionen
  • at den pågældende modtager har tilsluttet sig et godkendt adfærdskodeks eller en godkendt certificeringsordning eller
  • den pågældende modtager har et sæt godkendte bindende virksomhedsregler (Binding Corporate Rules)

 

Du kan til enhver tid få oplysning om eller eventuelt kopi af hvilke fornødne garantier, der udgør grundlaget for overførsel af personoplysninger til modtagere uden for EU/EØS ved at skrive til os, jf. pkt. 1.

Hvis du har givet samtykke til brug af tredjepartscookies, der gør det muligt at udlede personoplysninger om dig, jf. vores Cookiepolitik, så kan der ske videregivelse af oplysninger om dig til tredjeparten på baggrund heraf. I praksis indebærer det, at Google – afhængig af dine privatlivsindstillinger hos Googles tjenester – på baggrund af cookies sat af Googles tjenester via shop.kmd.dk, kan indsamle og opbevare dine data (eks. IP-adresse og cookie data) på udenlandske servere uden for EU/EØS. Google er certificeret under Privacy Shield-aftalen.

 

Opbevaring:

Vi opbevarer oplysninger om dig, så længe vi har behov for at kunne:

  • varetage de formål, der er nævnt ovenfor

 

  • dokumentere:
    • samarbejdet
    • vores ret til behandling af personoplysningerne samt
    • vores overholdelse af regler om behandling af personoplysninger og anden lovgivning, f.eks. bogføringslovgivningen (der stiller krav om, at vi skal gemme regnskabsmateriale i fem år fra afslutningen af det regnskabsår, som regnskabsmaterialet vedrører) og markedsføringslovgivningen

i f.t. forældelse af straf- og erstatningsansvar samt andre retslige krav, hvis relevant. Hvis det ikke er relevant, så sletter vi oplysningerne forinden.

 

F.eks. vil vi opbevare oplysninger vedrørende din til- og afmelding mht. modtagelse af e-mail med nyhedsbreve og invitationer til arrangementer i op til 2 år efter seneste e-mailforsendelse af nyhedsbreve og invitationer.

Hvis du er oprettet som bruger, kan du (såvel som din administrator for styring af brugeradgange til shop.kmd.dk i den virksomhed eller organisation, som du arbejder for (herefter benævnt ”din Administrator”)) få deaktiveret din brugerprofil ved at skrive til shop@kmd.dk. Når din brugerprofil er deaktiveret, så vil du ikke længere kunne benytte shop.kmd.dk, herunder ikke kunne afgive/afbestille ordrer eller tilgå din købshistorik på shop.kmd.dk. Oplysninger om dig slettes dog ikke herved.

 

Efter anmodning fra din Administrator kan vi tilbyde at anonymisere din profil og din købshistorik, forudsat at du er deaktiveret som bruger. Bemærk, at oplysninger om dig kan – uanset at vi anonymisere din profil og din købshistorik – fortsat i nødvendigt omfang indgå i KMD’s opbevaring af dokumentation for vores samarbejde med dig/den virksomhed/organisation, du arbejder for, så længe KMD har behov for at kunne dokumentere som anført ovenfor.

 

Frivillighed:

Det er nødvendigt, at KMD modtager personoplysningerne om dig, for at du kan oprettes som bruger af shop.kmd.dk og benytte shop.kmd.dk til fx at foretage bestillinger, afbestillinger, indgå aftaler om køb af varer, se leverancestatus og købshistorik mv.

Det er frivilligt:

  • om du eller din virksomhed/organisation ønsker, at du oprettes som bruger af shop.kmd.dk og
  • om du ønsker at tilmelde dig modtagelse af nyhedsbreve og invitationer til arrangementer.

 

 

3.   Cookies

Om brug af cookies se venligst vores Cookiepolitik. Hvis cookies indebærer registrering af personhenførbare oplysninger, vil det fremgå af vores Cookiepolitik og/eller denne Privatlivspolitik.

 

4.   Dine rettigheder

Du har efter Databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig.

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os. Se vores kontaktoplysninger i
punkt 1.

Vi vil efterkomme din anmodning snarest muligt i overensstemmelse med gældende lovgivning. Hvis vi – af en eller anden grund – ikke kan imødekomme din anmodning, kontakter vi dig.

 

Ret til at se oplysninger (indsigtsret)

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, herunder formålene med behandlingen, samt en række yderligere oplysninger.

 

Ret til berigtigelse (rettelse)

Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

 

Ret til sletning

I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

 

Ret til begrænsning af behandling

Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

 

Ret til indsigelse

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. Du kan - af grunde, der vedrører din særlige situation – bede os om ikke at behandle dine personoplysninger i de tilfælde, hvor behandlingen er baseret på artikel 6, stk. 1 (e) (opgave i samfundets interesse eller offentlig myndighedsudøvelse) eller artikel 6, stk. 1 (f) (legitim interesse), herunder profilering baseret på disse bestemmelser. Det fremgår af denne Privatlivspolitik i hvilket omfang, vi behandler dine oplysninger til sådanne formål. Vi må derefter ikke længere behandle personoplysningerne, medmindre vi påviser vægtige legitime grunde til behandlingen, der går forud for dine interesser, rettigheder og frihedsrettigheder, eller behandlingen er nødvendig for, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares.

Du kan også gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring og profilering i forbindelse med markedsføring. Herefter må vi ikke længere behandle personoplysningerne til dette formål.

 

Tilbagekaldelse af samtykke

Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af den behandling, der er foretaget før du trak dit samtykke tilbage.

Hvis du har givet samtykke til at modtage nyhedsbreve og invitationer til arrangementer o.lign. via e-mail, kan du til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at benytte linket i e-mail-udsendelserne, i ”Rediger profil” på shop.kmd.dk.  eller ved at skrive til shop@kmd.dk

.

Dataportabilitet

Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger (kun oplysninger vedrørende dig selv, som du selv har givet os) i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger til en anden dataansvarlig (dataportabilitet).

 

Generelt

Der kan være betingelser eller begrænsninger knyttet til udnyttelsen af ovenstående rettigheder. Det derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde – det afhænger af de særlige omstændigheder for den pågældende behandlingsaktivitet.

 

5.   Sikkerhed

I KMD har vi et ledelsessystem for informationssikkerhed. Vi behandler alt data, herunder dine personoplysninger i overensstemmelse med de sikkerhedspolitikker, -processer og -kontroller, som er indeholdt i vores ISO27001 certificerede ledelsessystemer for informationssikkerhed. Det betyder at dine personoplysninger beskyttes mod at blive tilintetgjort, gå tabt eller blive ændret, mod uautoriseret offentliggørelse, og mod at uvedkommende får adgang eller kendskab til dem.

 

6.   Klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på: Datatilsynet, Borgergade 28, 5. sal, 1300 København K., telefon 3319 3200, e-mail: dt@datatilsynet.dk

 

7.   Opdatering af denne politik

Vi er forpligtet til at overholde grundlæggende principper om beskyttelse af personoplysninger og databeskyttelse. Vi gennemgår derfor regelmæssigt denne Privatlivspolitik for at holde den opdateret og i overensstemmelse med gældende principper og lovgivning. Privatlivspolitikken kan ændres uden varsel. Du kan til enhver tid se den seneste version af Privatlivspolitikken (med datering i starten af politikken) på shop.kmd.dk.

I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på shop.kmd.dk og eventuelt via e-mail.

 

Du vil snart blive logget ud

Du har været inaktiv i en længere periode og vil derfor blive logget ud om minutter, med mindre du foretager en handling på siden.

Forlæng session
Sessionen er udløbet og du er af sikkerhedshensyn blevet logget ud

Din session er udløbet og du er blevet logget ud.